Femeia din Colonița, care și-a dat foc în luna aprilie a acestui an în semn de protest pentru că i s-a pus sechestru pe casă, a decedat după ce s-a luptat cu suferința mai bine de o lună de zile. Potrivit Angelei Zaporojan, primarul satului Colonița, Vera Borisenco a murit la spital, la sfârșitul lunii mai.

Vera Borisenco își turnase o canistră de benzină peste ea când a aflat că a rămas fără casă, pe care i-a fost aplicat sechestru de către un executor judecătoresc. În timp ce oamenii legii îi aplicau sigiliul pe locuință din cauza unei datorii pe care femeia o avea la bancă, aceasta se incendia în grădina casei.

Atunci, femeia rămăsese cu arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului și cu toate organele interne afectate. Datoria Verei Borisenco se ridica la câteva zeci de mii de euro. Potrivit primarului de Colonița, femeia nu avea vreo legătură cu datoria, întrucât fiul ei a fost cel care a avut o afacere și a împrumutat bani de la bancă, iar casa și mama au fost prinse la mijloc. „Probabil, casa ei era scrisă pe fecior, nu știu… Pur și simplu nu i-a mers în viață”, declara anterior Angela Zaporojan.

Cât timp s-a aflat în spital, pentru Vera Borisenco s-au colectat bani, întrucât aceasta nu avea unde să traiască, dacă s-ar fi externat. Femeia a suferit mai multe intervenții chirurgicale, însă organismul ei nu a rezistat.

Sursa: www.ziarulnational.md

sicriu