Acum 2 ani, ideea de a avea un parc frumos și îngrijit în Colonița, părea un vis departe de a deveni realitate. Azi, la intrarea în sat, ne întâmpină un parc cu alei pavate, cu bănci, felinare și teren de joacă pentru copii.
Scurt pe doi despre renovarea parcului
Amenajarea parcului din apropierea Primăriei a fost inițiată prin octombrie 2011, atunci când s-au făcut lucrări de drenaj, care au rezolvat problema zonelor mlăștinoase de pe teritoriul acestuia. În iulie 2012 în parc au fost instalate 10 bănci, achiziționate din fonduri municipale în cadrul unui proiect de amenajare a spațiilor publice din suburbii. În luna august a aceluiași an a fost curățită fântâna din parc de către un grup de localnici. Mai târziu aceasta a fost amenajată, iar peste un an fântâna a fost sfințită. La sfârșitul toamnei precedente parcul a fost iluminat, iar înainte de Hramul satului din acest an, aici a fost instalat un mini teren de joacă pentru copii. Cu efortul sătenilor și a celor de la Primăria locală și municipală, avem în satul Colonița un loc frumos, unde își pot petrece plăcut timpul și copii, și tinerii, și maturii.
S-a părea că povestea ar trebui să aibă un „happy-end”, în care colonițenii se vor bucura de acest colțișor de Rai „până la adânci bătrâneți”, dar…
Ce ne încurcă să păstrăm ceea ce avem?
Din plăcere sau din plictiseală, cineva a distrus deja câteva dintre felinarele din parc, găinile de prin vecinătate au propria curte aici (cu străduțe pavate, ce mai…), coșurile de gunoi probabil devin invizibile în ochii unora, căci peste tot sunt aruncate sticle goale și hârtii, alții au încurcat gunoiștea cu parcul (probabil nu știu că pot semna un contract de salubrizare pentru a-și evacua deșeurile), iar băncile din foișorul fântânii au devenit locul preferat al amatorilor de semințe de floarea soarelui (care nu știu nici ei de existența coșurilor de gunoi).
Mai e nevoie de comentarii? Nu știu. Vedeți pozele de mai jos.
no images were found
Întrebarea care îmi vine pe final: mai are rost să facem ceva bun în satul acesta? Poate că da. Dar înainte de asta, să ne cultivăm nouă și copiilor noștri un simț al responsabilității pentru binele comun. Poate că nu e totul pierdut…
Nota bene: În material sunt folosite multe hyperlink-uri (le vedeți marcate cu albastru), accesați-le pentru a afla mai multe detalii despre parc din materialele anterioare de pe site.