„Dreptul cetățenilor de a monitoriza tot ce ține de gestionarea banilor publici”, este titlul materialului publicat de Radio Europa Liberă, în care este menționat proiectul www.colonita.eu.

. . . Nu în toate localitățile inițiativele bune se bucură și de sprijinul edililor. Un grup de tineri din satul Colonița, suburbie a municipiului Chișinău, a inceput acum doi ani pe baze de voluntariat un proiect ambițios. Ei au elaborat o platformă web www.colonita.eu pe care reflectă la zi activitatea autorităților locale.

Accesul la activitățile și deciziile autorității locale este presărat cu multe impedimente, spune șeful echipei de la www.colonita.eu, Mircea Brenici: „Uneori am fost rugați să plecăm de la ședințele comisiilor de specialitate pentru că nu le convenea lor să fie făcute publice diferite aspecte ale luării deciziilor. Alteori am aflat post-factum despre unele decizii luate, după ce s-a hotârât déjà, cum ar fi aprobarea bugetului local, bunăoară, decizie care a fost luată întro astfel de sedință. Asta ne duce la gândul că anumite lucruri se fac pe ascuns. Accesarea informației publice este un proces anevoios, unele informații trebuie să le solicităm de la nivel central, mai ales ceea ce ține de finanțe” . . .

Materialul integral poate fi găsit pe pagina www.europalibera.org

EU_libera_Colonita.EU