Pe data de 19 ianuarie 2018 un grup format din șapte consilieri ai consiliului local Colonița au avut o întrevedere cu dl. Ghenadie Iurcu, șeful oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat. Scopul acesteia fost de a clarifica atribuțiile și obligațiile primarului, secretarului și consilierilor în cadrul activității lor în administrarea localității noastre.

Materialul video de mai jos de la această intrevede vine să sustina ideea de deschidere si transparență în cadrul activității oficiului teritorial Chișinău, cît și a consilierilor care deschis și argumentat încearcă să-și expună poziția. Iar abordarea echidistantă a situațiilor create în ultimul timp la primaria din s. Colonița si integrarea lor în cadrul legal a etalat un înalt profesionalism din partea domnului Gh. Iurcu.

În timpul acestei discuții s-au depistat o serie de abateri grave de la normele legale ale primarului și secretarului primariei a s. Colonița în ceea ce priveste coordonarea (mai degraba obstrucționarea) activității consiliului, gestionarea patrimoniului funciar etc.

În urma analizei rezultatelor întrvederii date devine clar cine de fapt prin manipulare, minciună și presiune administrativă încearcă să păstreze în continuare primaria ca pe un fief personal în scopul dobandirii beneficiilor.

Video integral de întilnirea consilierilor locali din Colonița cu Ghenadie Iurco, șef oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat: