„Întoarcerea” școlii vechi a fost prin . . . a face ordine în actele primăriei

scoala_veche1

Am întors înapoi școala ce veche, acuma este la balanța primăriei. Tot este meritul d-lui Braghiș, care a „muncit” pentru lucrul ista. Se propune ca din școala veche să se facă un centru de reabilitare și creație.” Declarațiile date au fost făcute în cadrul adunării generale a satului Colonița, organizată în scop de raportare de către primarul Zaporojan Angela în data de 11 august 2013 (video min. 20:11-20:55).

La întrebarea unui consătean dacă a fost cineva pedepsit în acest caz, primarul a răspuns că „a fost încălcare, . . . a fost licitație, a câștigat-o domnul, dar nu a achitat, și prin diferite . . . e a noastră”.

La o analiză mai detaliată a celor expuse, reiese că procesul de vânzare-cumpărare nu a fost dus până la capăt datorită neachitării de către cumpărător a prețului anunțat la licitație.

scoala_veche

În această situație, după expirarea termenului legal de achitare, primăria Colonița trebuia să intervină prompt pentru a anula procedura de vânzare-cumpărare. Precizăm că în acea perioadă juristului primăriei Colonița, era același Braghiș Vasile. După ce a dus lucrul până la capăt, cu o întârziere  de câțiva ani buni, juristul primăriei a și fost lăudat de către actualul primar, care astfel a apreciat „performanța” subalternului său.

Portalul serviciilor publice, furnizează următoarele date despre imobilul „școala veche”: e înregistrat doar terenul de sub clădire, număr cadastral 01491100069, suprafața 0,14 ha, destinație – pentru construcții, tipul de proprietate – PRIVATĂ. Terenul aferent imobilului dat nu este format și înregistrat ca bun imobil.

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags:

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița