[?!] Apă în casă sau îmbogățirea ”Apă-canal”?!

În ultimul timp în satul Colonița au fost realizate câteva proiecte de renovare a unor porțiuni de apeduct, care sunt proprietate a societății ”Apă-canal” (declarațiile primarului satului Colonița, VIDEO, minutul 14:10 – 14:40). Renovarea se face prin acord dintre locuitorii unui sector și ”Apă-canal”, acord intermediat de primăria Colonița. Locuitorii cumpără materialele necesare renovării, ”Apă-canal” prestează servicii (tehnică, lucrători,…). Astfel de renovări s-au făcut pe străzile Columna lui Traian, Asachi, Neculce, Dacilor, Luceafărul. Costul estimativ al materialelor se ridică la sute de mii de lei, bani care locuitorii îi donează societății ”Apă-canal” pentru modernizarea rețelelor de apă.

Sunt cumva rambursați banii celor care investesc în ”Apă-canal”? Mă refer aici la reduceri/scutiri la facturile de apă? Un calcul simplu: 3000 lei dați pentru materiale reprezintă costul mediu al apei utilizate de o familie din trei persoane timp de doi ani jumătate.

Consider că primăria, care a intermediat renovarea țevilor prin acord colectiv, poate fi în stare să intermedieze acordarea de reduceri/scutiri la facturile de apă pentru locuitorii care au achitat modernizarea țevilor ”Apă-canal”. În cazul reușitei obținerii de reduceri, se va putea spune că primăria acționează strategic și în interesul locuitorilor.

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags: ,

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița