Fântâna din parc – curățită și reamenajată

Fântâna din parcul de lângă Primărie a fost curățită și urmează să fie reamenajată. Inițiativa a venit din partea primarului și a fost susținută de mai mulți locuitori ai satului Colonița.

Recent fântâna a fost curățită de pietre, gunoaie și nămol. După ce se va acumula din nou apa, se va efectua o analiză a acesteia, se va dezinfecta și va fi reamenajată.

Locuitorii din apropiere își amintesc că aici cândva era o apă curată și gustoasă. Însă de mai mulți ani fântâna a fost lăsată în paragină, iar colacul și acoperișul acesteia au fost distruse.

La curățirea fântânii au participat: Chiril Umaneț, Tudor Ababii – șef al serviciilor de salubrizare din satul Colonița, Croitor Grigore și Constantin Victor, de asemenea, lucrători la serviciile de salubrizare. Au dat o mână de ajutor și Ion Tăbăcaru și Sergiu Ursu. Ei spun că au lucrat benevol și că este o bucurie pentru ei să facă un lucru bun pentru localitate.

Fântâna urmează să fie amenajată în scurt timp și „dacă se vor găsi bani se va pava și o cărărușă înspre fântână”, după cum spune primarul, Angela Zaporojan.

Dacă lucrările vor decurge conform planului, de hram, pe 21 septembrie, fântâna va fi sfințită.

Amintim că acum un an a fost lansat proiectul “Oferă ceva pentru Colonița TA“, prin intermediul căruia îi îndemnăm pe toți cei care au posibilitatea să facă un lucru bun pentru satul Colonița, să vină cu o mână de ajutor.

Urmăriți mai jos un video de la fața locului.

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags:

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița