„Eврозабор” pe locul gardului istoric de piatră al Bisericii

După sărbatorile de Paști a fost doborît la pămănt o porțiune de peste 50 metri din gardul istoric de peste 100 ani al bisericii din satul Colonita. Timp de cîteva săptămîni a fost construit un (evro)gard nou.

Potrivit declarațiilor neoficiale ale primarului Zaporojan Angela, pentru reparația celeilalte părți a gardului, din partea Centrul Medical (de peste 70 metri lungime) nu sunt fonduri.

Surse neoficiale au declarat că lucrările de demolare a gardului veshi și construcție a gardului nou au fost executate de către o persoană fizică, iar costul lucrărilor fiind de de cca. 100 mii lei.

Menționăm că gardul vechi al bisericii reprezintă unul din puținele oliecte istorice ce s-au păstrat în original în localitatea noastră și care au impresionat puținii vizitatori ai localității noastre: Colonița în imagini, Viorel Răilean, iunie 2013.

Amintim că în anul 2011, actualul primar Zaporojan Angela, într-o modalitate total netransparentă și suspicioasă a reparat și alungit gardul cimitirului nou (în deal la Roza).

1. Gardul Bisericii din Colonița, iunie 2014

gard_biserica_iun14

2. Gardul istoric al Bisericii din Colonița, ianuarie 2014

gard_biserica_ian14

3. Gardul istoric al Bisericii din Colonița, iunie 2014. Foto Viorel Railean.

gard_biserica_iun13

 

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags:

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița