Războiul continuă: încă o bătălie pentru grădinița de copii nefinisată

În dimineața zilei de azi, joi 19 septembrie 2012, a avut loc ședința de judecată (vezi anunțul) în cadrul căreia a fost examinat dosarul nr. 2ra-1128/12, CA Chișinău: imobilul nefinisat – grădinița de copii de 160 locuri. Examinarea dosarului dat a fost amânata pentru data de 27 septembrie 2012.

[VIDEO] Localnicii de la Colonița luptă pentru grădinița din sat, TV7, 19 septembrie 2012

De această dată se duelează Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat împotriva Consiliului Sătesc Colonița. Cancelaria de Stat este organul care veghează asupra legalității deciziilor administrației locale și dacă în cadrul controlului legalității se constată că sunt decizii ce nu corespund legii, se adresează cu cerere de anulare a lor în instanța de judecată. Dosarul dat al imobilului grădiniță nefinisată de pe str.B.P.Hajdeu 5, cu numărul cadastral 0149107138.01 pare a fi un asemenea caz. După părerea unor juriști independenți, anterior au fost două dosare de judecată care au fost comasate în unul singur.

Primul din ele pare a fi – Cancelaria de Stat împotriva Consiliului Local Colonita privind anularea deciziei Consiliului sătesc Colonița nr.4/3 din 25 iunie 2009.
Al doilea pare a fi – Primăria și Consiliul Local Colonița impotriva V. Ghimp si T. Ghimp privind recunoasterea dreptului de proprietate asupra obiectului grădinița de copii amplasată pe adresa mun.Chișinău, satul Colonița, str.B.P.Hajdeu, 5 cu numărul cadastral 0149107138.01, obligarea OCT Chișinău de a radia dreptuirile lui Viorel Ghimp asupra obiectului Grădinița de copii și înscrierea drepturilor de proprietate a Primăriei satului Colonița asupra imobilului grădinița de copii.

[FOTO] Reportaj foto – Starea deplorabilă a imobilului grădiniței nefinisate, 5 iulie 2011

Menționăm că în cadrul campaniei electorale din anul 2011, primarul actual al satului Colonița A. Zaporojan a participat la o conferință de presă în cadrul căreia s-a angajat să ducă la bun sfârșit înregistrarea imobilului dat în proprietatea Administrației Publice Locale.

[VIDEO] Un grup de locuitori ai comunei Colonița – Viorel Ghimp și-a însușit ilegal una dintre grădinițele de copii din localitate, 5 iulie 2011

Amintim că imobilul dat a fost și este subiectul mai multor procese de judecată.

[DOC] Soarta juridică a imobilului nefinisat “Gradinița de copii” din Colonița, 7 decembrie 2010

 

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags:

3 Responses to Războiul continuă: încă o bătălie pentru grădinița de copii nefinisată

 1. Vitalie
  19 septembrie 2012 at 22:12

  Cazul pare fi un asemenea caz 🙂

  • Valeriu Ciorbă
   19 septembrie 2012 at 22:51

   Merci KĂP. S-a facut.
   Ai previziuni referitoare la decizia a judecătorilor? 🙁

 2. Anonymous
  22 septembrie 2012 at 21:58

  care gradinita acolo un remont de milioane o sa le coaste

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița