În ajutorul alesului local: Ghidul în luarea deciziilor și gestionarea finanțelor publice

Ghidul legislativ al alesului local compilează toate actele legislative care vizează activitatea APL, insistând pe clasificarea lor pe categorii, astfel încât să fie mai ușor de operat pentru decidenți.
Totodată, ghidul oferă modele de decizii și dispoziții emise de APL în activitatea de zi cu zi. „Sperăm că aceste texte vor deveni adevărate îndrumare pentru autoritățile administrației publice locale în procesul de elaborare și emitere a actelor administrative, va facilita activitatea funcționarilor la nivel local și, implicit, va contribui la unificarea sistemului actelor normative”, susține directorul IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac, care a coordonat proiectul respectiv.

Ghidul finanțelor publice locale explică modul de formare a bugetelor locale, insistând pe posibilitatea formării veniturilor proprii, inclusiv prin stabilirea impozitelor și taxelor locale, dar și pe oportunitățile de accesare a proiectelor de dezvoltare. Angela Secrieru: „Gestionarea eficientă a finanțelor publice poate ajuta administrațiile publice locale din Republica Moldova să-și transforme unitățile teritoriale într-un loc prielnic de trai și muncă”.

Cele două ghiduri au post publicate de către IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al fundației germane Hanns-Seidel, oferit în cadrul proiectului „Consolidarea autonomiei locale prin creșterea profesionalismului noilor aleși locali din Republica Moldova”.

Sursa: IDIS ”Viitorul”

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii

Tags:

Registrul Actelor Locale ale primăriei s. Colonița