Măsuri inedite de „îmbunătățire” a climatului investițional sunt realizate la Colonița de către actuala administrație publică locală. La întrebarea unui consilier local Ce s-a făcut la nivel de primărie pentru îmbunătățirea climatului investițional?, primarul satului Colonița Zaporojan Angela a declarat că: a inițiat un parteneriat public privat, a participat la un seminar, iar agenții economici din teritoriu ajută parțial. Primarul nu a uitat să-i menționeze „dărnicia” consilierului local Mihai Ababii, care este și agent economic și care un an în urmă a preluat prin instanța de judecată de la primăria Colonița 10,97 ha.

Menționăm că propunerea privind amenajarea unui complex sportiv și de agrement pe suprafața stadionului sportiv din sat vine NU din partea primarului Zaporojan Angela, cin din partea consăteanului Mazîlu Iurie. Prima prezentare publică timp de 25 minute a schiței a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Sătesc Colonița din 14 septembrie 2012 [VIDEO, minutul 9:30-24:30]. O lună jumătate mai târziu, în baza demersului ÎM Carponi și Mazîl SRL și a schiței de proiect „Concept la complexul sportiv situat în satul Colonița“, Consiliul Sătesc Colonița aprobă Decizia nr. 7/4 din 30 octombrie 2012 „Cu privire la inițierea parteneriatului public privat, în acest sens fiind formată și o comisie din 7 persoane.

Declarațiile primarului Zaporojan Angela pot fi găsite în înregistrarea VIDEO a ședinței CS Colonița (secvența 37:10 – 39:27).

Amintim că www.colonita.eu a scris despre modalitățile „inedite” de atragere a investițiilor de către Administrația Publică Locală din Colonița:
“Atractivitatea” investițională a Coloniței. Viziune APL, 20 noiembrie 2012
Cum este înghețată activitatea economică. Cazul Frigiderului. 1 noiembrie 2012
Pe ce se bazează fundamentul “european” al Colonitei? 1 februarie 2012