Parcelarea locurilor de lângă casă (grădini) – AMÂNATĂ din cauza lipsei de bani. Pentru continuarea procedurii de parcelare este necesar Planul Urbanistic al Coloniței, document de care satul Colonița nu dispune. Declarațiile aparțin primarului Coloniței care a răspuns la întrebarea unui consilier local privind situația parcelării loturilor de pe lângă casă, întrebare adresată în data de 24 mai 2012.

În cadrul adunării satului din data de 29 ianuarie 2012 primarul Coloniței a dat garanții că începând cu luna februarie 2012, deținătorii de loturi pe lângă casă (grădini), vor fi invitați la primăria Colonița, unde reprezentantul primăriei le va oferi explicații privind etapele și procedura de parcelare a terenului pentru transformare în terenuri pentru construcții locative.

Lucrul asupra parcelării grădinilor a fost inițiat la începutul anului 2011 prin decizia Consiliul Sătesc Colonița de trecere în hotarul intravilanului s. Colonița a terenurilor atribuite în proprietate ca loturi pe lîngă casă (grădini).

[youtube]pZfDTw0M-FA[/youtube]