achizitii-publice

Achizițiile publice din primăria Colonița sunt ținute departe de ochii sătenilor. Ce bunuri și servicii sunt cumpărate din banii publici ai colonițenilor, cum sunt folosite acele bunuri și servicii, rămân a fi informații despre care primăria aproape că nu le face publice. Chiar și la solicitarea scrisă se a oferi astfel de informații, primăria Colonița declară că totul este „conform legislației” și aprobat de Agenția Achiziții Publice.

Informația privind procedurile de achiziții publice, data petrecerii și obiectul achizițiilor au fost publicate pe parcursul anului 2013 în BAP, dările de seamă au fost aprobate de Agenția Achiziții Publice” – este răspunsul primarului satului Colonița, Zaporojan Angela la solicitarea de informații a portalului www.colonita.eu. Primarul ne-a mai spus că „la sediul primăriei putem face cunoștință cu darea de seamă pe proceduri în parte”.

Menționăm că primăria Colonița a achitat contracte în valoare totală de 3 435 451,41 lei în anul 2013 și 2 443 223,45 lei în anul 2012.

Amintim faptul că pe parcursul ultimilor ani, primăria Colonița nu a făcut publică din proprie inițiativă nici o informație privind Achizițiile Publice petrecute de către APL Colonița.

refuz_info